Minulla oli ilo ja kunnia tehdä pienen Annin ristiäisiin kakku. Toiveita ei suuremmin asetettu, ainoastaan mantelit ja pähkinät toivottiin pois, samoin muutamat hedelmät, kakusta toivottiin laktoositonta mutta lopulta siitä tuli täysin maidoton. Koristelun suhteen toivottiin vauvaa peiton alla ja Annin nimi kokonaan sekä tyttömäistä väritystä. Muuten sain vapaat kädet.

Lopputulos oli kerroskakku koska kakun piti riittää noin 30 hengelle. Kakut on kostutettu mansikkamehulla, välissä sipaisu vadelmhilloa ja ranskalaista marenkikreemiä johon sekoitin vadelma- ja mansikkasurvosta. Kakun päällä, massan alla on sokerikreemi mansikkatomusokerilla maustettuna. Kaikki koristeet ja päälinen ovat sokerimassaa joka on ainoa taatusti manteliton massa. En erityisemmin pidä sokerimassan laittamisesta kakun päälle kun se repeilee niin herkästi, mutta tällä kertaa massa asettui suuremmitta murheitta kakun päälle.

Valokuvaus meinasi unohtua, muistin sitten juuri hieman ennen kakun noutoa napsia muutaman kuva vaikka kakku oli jo laatikossaan.

Massa on hennon vaaleanpunaista vaikka näyttää joissain kuvissa melkein valkoiselta.

Tein kaksi pää koristetta, tämä lehtipedillä makaava vauva sai perheen kannatuksen ja hyvä niin, toinen oli sen verran suurempi että olisi ehkä näyttänyt typerältä pikkuisen yläkakun päällä. Koristeita tehdessä ajattelin että mikäköhän tässä kakussa menee pieleen sillä koristeet syntyivät kuin itsestään. Vielä epäilyttävämpää oli kun kakun leipominen, täyttäminen ja päälystäminenkin sujuivat ilman yhden yhtä kömmähdystä. Yksi ruttu kakun takaosaan tuli, mutta muuten kaikki sujui mukavasti ja lopputuloskin oli sellainen hempeä kun olin suunnitellut.

Onnea suloiselle pikku Annille kauniista nimestä.