Kaisa; kannattaa kokeilla. :)

Tänään juhlimme kaksosten synttäreitä sukulaisten kera. Jostain syystä kakku tuotti suuria ongelmia. En saanut minkäänlaista älynväläystä siitä millaisen kakun tekisin. Lopulta ajattelin että jos tehdään kerroskakku, mutta millainen? Värikäs oli ainoa ajatus vielä tähän aamuun asti. Kuvan kakun päälle maalasin torstain ja perjantain välisenä yönä kun yhtäkkiä sain ajatuksen kuvasta jonka olin joskus nähnyt, itseasiassa kortissa jonka saimme kun kaksoset syntyivät.

Torstaina paistoin ensin pikkukakkupohjan, ei ongelmia. Sitten isompi pohja uuniin ja se kyllä paistui pinnalta mutta vaikka se lopulta oli päältä aivan musta niin sisus oli raaka. No, seuraavana päivänä munia kaupasta ja uutta pohjaa uuniin. Sama juttu, kakku ei edes kohonnut yhtään. Olin aivan ihmeissäni ja epätoivon partaalla, missä vika?! Uhkasin jo peruuttaa juhlat kokonaan tehdessäni kolmatta isoa pohjaa. Päättelin että uunimme joka meni aiemmin viikolla oikosulkuun hetkeksi on jotenkin rikki joten kokeilin muutella säätöjä ja tuloksena oli kuohkea ja kaunis kakku.

Kakut kostutettiin omalla vadelmamehulla, sipaus vadelmahilloa ja päälle mansikka-rahka vaahtoa.  Koko komeus tietenkin päälystettiin sokerikreemillä joka sai päälleen pikkukakussa appelsiinin makuisen kaulintamassan (jota hieman vaalensin) ja isommassa vaahtokarkin makuisen kaulintamassan (pikkuisen vihreää pastaväriä). Kuva on maalattu sokerimassalle, samoin kuviot ja kirjaimet ovat sokerimassaa.

Lisäksi tarjolla oli fantasiapipareita, marenkeja ja banaani-toffee minimuffinseja.

 

Tässä sankarit puhaltamassa kynttilöitä omilta leivoksiltaan. Toinen kolmonen nätisti väärinpäin. :D